Maaarket.hr - Najpopularniji proizvodi na jednom mjestu
Maaarket.hr - Najpopularniji proizvodi na jednom mjestu
Kozmetika

7 tajni sjajne kose

Kosa je važan dio ženskog identiteta jer okružuje lice i naglašava ženstvenost.

Nasmijana žena svilenkastom kosom privući će pažnju svakog muškarca. Sve počinje s kosom. Zato vam predstavljamo 7 trikova pomoću kojih ćete imati zdravu i uvijek urednu kosu. 

Prije spavanja kosu zavežite u pletenicu

Prije nego što odete spavati, upletite kosu u pletenice. To će je zaštititi od loma i statičkog elektriciteta. Probudit ćete se sa savršenom valovitom kosom na kojoj će vam pozavidjeti svaki suradnik.

Koristite svilenu posteljinu

Razmislite o kupnji svilene posteljine. To će osigurati da vaša kosa ostane vlažna jer ne upija vlagu. Da spavanje u svilenoj posteljini bude priijatnije, upotrebite sonični uređaj za čiščenje. Koža lica uz to će biti čista i svilenkasta.

"Probudit ćete se sa savršenom valovitom kosom na kojoj će vam pozavidjeti svaki suradnik."

Aloe vera dobro će navlažiti vašu kosu

Navlažite kosu i vrhove kose sa upotrijebom gela aloe vere. Nježno ga utrljajte u vlasište. Pustite da kosa upije gel barem 20 minuta. U međuvremenu možete se pobrinuti i za kožu lica i na nju nanijeti hidratantni gel Hyaluronic Aloe Jelly.

Fenirajte kosu s hladnim zrakom

Sušite li kosu fenom? Odaberite kvalitetan fen, koji omogućuje sušenje s hladnim zrakom. To će manje oštetiti i isušiti kosu. Kosa će više sjajiti.

Pripremite domaću masku za kosu

Prije pranja kose na nju nanesite rastopljeni maslac od kokosa i zamotajte ga toplim ručnikom preko noći. Umjesto maske od kokosovog maslaca, možete pripremiti i pripravak od rižine vode. Rižu skuhajte u neslanoj vodi, a zatim ulijte u staklenku. Ostavite 2-3 dana da voda fermentira. Zatim nanesite na kosu da upije proizvod. Isperite masku od kokosovog maslaca ili vodene maske od riže i operite kosu kao i obično. 

S feniranjem sačekajte 20 minuta

Nakon pranja kose zamotajte je u mekani ručnik na 20 minuta i pričekajte. Kosa će za to vrijeme upiti vodu koja im je potrebna. Osušite kosu kvalitetnom četkom. Kosa će vam biti navlažena, pa ćete je sušiti brže nego inače.

Dobro izmasirajte vlasište

Masaža vlasišta potaknut će cirkulaciju krvi i potaknuti njegu kose sve do vrha. Dok šamponirate kosu, ostanite na tjemenu i masirajte ga oko 3 minute. Da biste olakšali ovaj zadatak, upotrijebite držač za tuš ručku. Vlasište možete masirati i jačim mlazom tuš ročke, koja oponaša jaku kišu. 

Istaknuti proizvodi