Maaarket.hr - Najpopularniji proizvodi na jednom mjestu
Maaarket.hr - Najpopularniji proizvodi na jednom mjestu
Za životinje

5 trikova za vlasnike kućnih ljubimaca

Ljubimci nas svakodnijevno oduševljavaju svojom naklonošću. Bilo da više volite mačke ili pse, vlasnici se često susreću sa sličnim izazovima.

1 Trik: Obavezno se igrajte svaki dan

Ljubimci trebaju vrijeme za kretanje i igru. Nemojte zanemariti ovaj put kada se dalje povezujete sa svojim psećim ljubimcem ili kraljicom mačaka. Dakle, ne trebaju vam skupe igračke. Puno puta je dovoljno klupko ili grana i naši dlakavi ljubimci brzo će se igrati s nama.

Pazite na svoje kućne ljubimce čak i kad ste izvan kuće. Iako će spavati većinu vremena, bit će izuzetno zahvalni na zabavi. Postavite im igračku, s kojom će im odvlačiti pažnju dok ste na poslu.

2 Trik: Lakše uzimanje tableta

Svaki se vlasnik već suočio s tim kako je teško uvjeriti svog ljubimca da proguta tabletu. Tablete protiv unutarnjih parazita tako predstavljaju izazov za svakog vlasnika kućnih ljubimaca nekoliko puta godišnje.

Predlažemo jednostavan trik - izradite džepove za tablete. Pomiješajte maslac od kikirikija, mlijeko i malo brašna. Zamotajte tabletu u ovu masu i vaš će krzneni ljubimac rado zgnječiti bombon.

Bez brige poslastica je sigurna. Maslac od kikirikija može biti opasan za kućne ljubimce u velikim količinama. Budući da su džepovi za tablete mali, sve će biti u redu s vašim ljubimcem. Za svaki slučaj pazite da ne sadrži umjetni zaslađivač Xylitol, koji psima može stvarati probleme.

3 Trik: Uklanjanje mrlja

Volimo svoje dlakave prijatelje. Ali nitko ne voli dlake koju ostavljaju oko vašeg doma. Dakle, sigurno ste već navikli na metenje i četkanje. Dlaku s jastuka i sofe možete ukloniti gumenom rukavicom. Brže će ići s četkom, koja je upravo tome i namijenjena.

Sigurno je vaš ljubimac već imao problema s probavom. A onda ste primijetili mrlju točno na jedinom tepihu u stanu ili još gore - na sofi. Događa se. Izbjegavajte zahtjevna sredstva za čišćenja i mirise. Mrlju što prije pospite sodom bikarbonom i na nju ulijte nekoliko kapi cta. Burna reakcija kontakta sode i octa definitivno će ukloniti mrlju.

4 Trik: Redovito kupanje dlakavih životinja

Jedan od većih izazova definitivno je plivanje. Međutim, to se ne može izbjeći. Psi se mogu ljeti kupati ispred kuće kada se vratite iz šetnje. Zimsko plivanje za pse i posebno mačke veća je avantura. Da biste kupanje u kadi ili tušu olakšali, upotrijebite igračku. Njime ćete malo odvratiti svog krznenog prijatelja. Svakako će vam pomoći ručka za tuširanje, gdje možete isključiti mlaz vode točno na njemu. I što je najvažnije - nikada nemojte navlažiti njušku i oči svog ljubimca.

5 Trik: Stavite loptu u posudu za hranu

Trči li i vaša kraljica mačaka previše željno u posudu s hranom? Je li vaš pas dlakavo jede brikete? Zatim stavite loptu u posudu za hranu. To će prisiliti ljubimca da bude sporiji.

Istaknuti proizvodi